یک آشپزخانه تنگ و قدیمی با طراحی بد باعث می شود بهترین آشپز ها هم از آن دوری کنند. از طرف دیگر یک آشپزخانه که با فکر طراحی شده است نه تنها باعث کاربردی تر شدن آن می شود بلکه پخت و پز در آن را هم لذتبخش تر می کند. قبل از اینکه شروع به بازسازی آشپزخانه کنید، آشپزخانه رویاییتان را مجسم کنید. حتی اگر بودجه تان به کل پروژه نرسد می توانید ترفند های ساده ای به کار ببرید که بر اساس آن از فضا استفاده کنید. چه اندازه آشپزخانه شما استاندارد متوسط باشد چه بزرگ ترین آشپزخانه ای که می توانید داشته باشید بهتر است اصول طراحی آشپزخانه را رعایت کنید.
طرح های پایه و اولیه شاید برای آشپرخانه های کوچک نشود طرح اولیه آن را بازسازی کرد اما برای آشپزخانه های بزرگ تر کابینت ها، وسایل و اکسسوری ها همگی تعویض می شوند. اگر طراحی ایده آلتان کاملا با آشپزخانه فعلی در تضاد است آماده باشید که قیمت سنگینی را برای آن بپردازید. عوض کردن پایه های اصلی آشپزخانه به کارهای برقی و سیم کشی نیاز دارد که هزینه زیادی را هم در پی دارد. پس به این فکر کنید چه طرح اولیه ای را برای آشپزخانه دوست دارید: آشپزخانه گالری (Galley): این استایل همچنین به نام سبک راهرویی نیز شناخته می شود. در این استایل کابینت ها روی دو دیوار موازی آشپزخانه قرار گرفته اند و یک راهرو در بین آنها قرار دارد. اگر کابینت ها فقط روی یک دیوار قرار داشته باشد به آن آشپزخانه یک دیواره یا پولمن ( Pullman) می گویند. آشپزخانه ال شکل: همانطور که از اسمش پیداست این آشپزخانه از دو دیوار مجاور تشکیل شده اند. معمولا یک جزیره یا پیشخوان در امتداد یکی از این دو دیوار وجود دارد. آشپزخانه دابل ال: در این مدل دو L که هر دو هم در امتدادشان جزیره دارند مجاور هم قرار می گیرند. مدل قرار گرفتن آنها یک فضای باز را در مرکز آشپزخانه ایجاد می کند. آشپزخانه یو شکل: این استایل که به شکل نعل اسب است می تواند از سه دیوار تمام قد یا دو دیوار و یک جزیره تشکیل شود. فرقی نمی کند که کدام استایل را انتخاب می کنید همیشه قانون مهم مثلث آشپزخانه را در نظر داشته باشید. این مثلث مسیر بین اجاق گاز، یخچال و سینک ظرفشویی را تعیین می کند. این سه نباید بیشتر از ۱۸۳ سانتیمتر از همدیگر فاصله داشته باشند. هر چه سه ضلع این مثلث به هم نزدیک تر باشد کارتان به عنوان یک آشپز راحت تر است. البته که مسیرتان خیلی تنگ هم نباید باشد. مسیر راهرویتان را حداقل ۸۲ سانتیمتر نگه دراید. در مکان هایی که آشپزی می کنید برای یک نفر آشپز ۱۰۷ سانتیمتر و برای دو نفر۱۲۲ سانتیمتر در نظر بگیرید.
کف آشپزخانه انتخاب کف از دیگر موارد مهم اصول طراحی آشپزخانه است و فقط از جنبه زیبایی شناسی اهمیت ندارد. باید به این توجه داشته باید که کف آشپزخانه قرار است تا سال ها وزن زیادی را تحمل کند. و همچنین باید به صورتی باشد که مفصل های شما با راه رفتن روی آن احساس ناراحتی نکند.