سوالات متداول

نکات مهم در طراحی آشپزخانه چیست؟


رعایت برخی از نکته ­های مهم در طراحی آشپزخانه باعث افزایش کیفیت فضا و راحتی کار در آشپزخانه می­ شود، در نتیجه از معماران و طراحان فضا گرفته تا طراحان داخلی باید به آنها توجه کافی داشته باشند. برخی از نکات مهم در طراحی آشپزخانه عبارتند از:

طراحی آشپزخانه پنجره ­دار به وجود نور و تهویه کافی در فضا کمک می­ کند. افرادی که اهل آشپزی هستند و مدت زمان زیادی را در آشپزخانه می ­گذرانند به اهمیت این نکته­ به خوبی آگاهند.
سینک ظرفشویی بهترین گزینه برای قرارگیری در کنار پنجره آشپزخانه است. زیرا جریان هوا باعث خشک شدن سینک و رطوبت آن می­ شود.
قبل از اینکه کابینت ­های آشپزخانه اجرا شوند، باید به قرارگیری وسایل مختلف و فضای آنها توجه شود و کارهای تاسیساتی لازم قبل از نصب کابینت­ ها انجام شود.
علاوه بر نور طبیعی، لازم است به نورپردازی مصنوعی آشپزخانه توجه کنید. در حین انجام کارهای الکتریکی، به سیم­ کشی های لازم در آشپزخانه توجه کنید. در مطلب نورپردازی آشپزخانه مدرن به نکته­ های مهم آن اشاره کرده ­ایم.
اگر قرار است جزیره یا اپن آشپزخانه، فضایی برای نشستن و استفاده به عنوان میز ناهارخوری باشد باید به ابعاد و استانداردبودن ارتفاع توجه کرد. همچنین فضای زیر جزیره باید برای قرارگیری صندلی ­ها و راحتی نشستن افراد مناسب باشد.
متریالی که برای دیوار، سقف و کفپوش آشپزخانه انتخاب می­ شود باید به راحتی قابل شستشو و تمیز کردن باشد.

استانداردها و اصول اولیه طراحی آشپزخانه چیست؟

استانداردها در ابعاد و اندازه بخش­ های مختلف آشپزخانه اهمیت زیادی دارد که با توجه به ارگونومی انسان و راحت بودن دسترسی افراد به وسایل مختلف در نظر گرفته می­ شوند. مثلا مساحت آشپزخانه باید در حداقل­ ترین اندازه خود؛ حدود 5/5 متر مربع باشد. در این صورت فقط وسایل ضروری در آشپزخانه جای می­ گیرند. یا مثلا ارتفاع کابینت‌های زمینی که حداکثر 90 سانتی‌متر است و اگر بیشتر از این باشد کار روی کانتر راحت نخواهد بود.

منظور از مثلث کار در طراحی آشپزخانه چیست؟

منظور از مثلث کار در طراحی آشپزخانه، مثلثی فرضی است که از قرارگیری سه وسیله مهم آشپزخانه یعنی یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی ایجاد می­ شود. با در نظر گرفتن این مثلث؛ دسترسی به بخش ­های مختلف راحت­ تر می­ شود. بهتر است فاصله بین سه وسیله مهم آشپزخانه حداقل 1 متر و 20 سانتیمتر و حداکثر فاصله بین آنها 2 متر و 75 سانتیمتر باشد.